Afgelopen zondag 5 maart 2023 is Johan Mulders is overleden. Johan was mede-oprichter en bestuurder van de Stichting Boerderij de Pekhoeve. In die hoedanigheid was hij onze technische man. Hij wist op zijn eigen, soms wat eigenwijze, manier vaak oplossingen te vinden voor ingewikkelde problemen waar we tegenaan liepen. Enige tijd geleden heeft hij ons bestuur verlaten.

In 2017 stond hij ook aan de basis van de oprichting van Stichting Dorpswijzer Ulvenhout, waaronder het Ruilboek. Hiervan was hij secretaris totdat zijn ziekte hem dwong deze functie neer te leggen. Toch bleef hij tot het laatst toe erg nauw erbij betrokken. Ondanks dat hij al geruime tijd ziek was, heeft hij zich tot het laatst toe verdienstelijk gemaakt voor het dorp Ulvenhout. Hij was onder andere betrokken bij de restauratie van Boerderij de Pekhoeve en de Karkooi, waar de meesten van ons hem van kennen. Hij zette zich ook in voor diverse organisaties op het gebied van behoud van erfgoed, historische gebouwen en natuur, waaronder de Vereniging voor Waterschapgeschiedenis, de Heemkundekring Paulus van Daesdonck, Vereniging Markdal Duurzaam en Vitaal en dus de Stichting Dorpswijzer Ulvenhout.  

Johan was “een betrokken en bevlogen man, soms een tikkeltje eigenwijs, maar een doener van het beste soort”. Zo werd hij omschreven door burgemeester Depla bij de uitreiking van de koninklijke onderscheiding die Johan op woensdag 7 juli 2021 ontving als eerbetoon vanwege zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. Zijn vrijwilligerswerk en inzet voor de medemens mag een voorbeeld zijn voor ons allen.

Op zaterdag 11 maart zal afscheid worden genomen van Johan Mulders.